Sinds 1935

88 jaar een begrip in Reeuwijk en omstreken

88 jaar geleden is familiebedrijf Burger begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Reeuwijk en omstreken. Burger is opgericht in 1935 door Teun Burger, met in het assortiment voornamelijk wol, onderkleding, ballastoren, winkelinrichting en fournituren. Teun begon op de bakfiets aan de Lecksdijk (Reeuwijk) en verkocht sokken en wol aan huis. In 1944 heeft Burger de voormalige pastorie aan de Raadhuisweg gekocht en omgebouwd tot winkeltje, hier konden mensen terecht voor diverse artikelen. De zaken liepen door de jaren heen voorspoedig. Gedreven als Teun Burger was, besloot hij de winkel uit te breiden.

In 1963 is de winkel dan ook met 300 m2 uitgebreid. Willem Burger, de zoon van Teun, die al werkzaam was als woningstoffeerder in de winkel, startte met Gré (partner van Teun) en Teun in ’79 een vennootschap. Na 11 jaar stopte Willem Burger. Twee jaar daarna overleed Teun Burger en ging Gré van der Vis verder met Burger als eenmanszaak. In 2001 ging zij met dochter Yvon samen de zaak runnen. Van 2008 t/m 2014 is Yvon als eigenaar verder gegaan toen Gré overleed.

Sinds 2014 zijn we gevestigd in winkelcentrum Miereakker, 300 meter van de plek waar het ooit begon! Toen is Burger ook weer omgedoopt tot vennootschap, maar nu met Yvon en Dennis (zoon van Yvon en de derde generatie) als vennoten. Sinds 2023 is Desiree (dochter van Yvon en de derde generatie) toegetreden als mede-eigenaar en wordt het bedrijf gerund door Yvon, Desiree en Dennis.

Onze passie voor mode is met de paplepel ingegoten en vinden het dan ook belangrijk dat je met een goed gevoel de deur uitstapt. Daarom kun je bij ons terecht voor ‘Fashion & More’. Zo hebben wij mooie lifestyle-items toegevoegd aan onze collectie, waardoor je dat goede gevoel ook kan creëren in je eigen huis. Van een panty voor een speciale gelegenheid tot een mooie accessoire. En van een heerlijk ruikende geurkaars tot een bijzonder comfortabele trui. Bij ons vind je het allemaal. En met merken als Studio Anneloes, YAYA, Geisha en Angels slaag je altijd. Dus kom snel eens kijken in de winkel. De koffie en/of thee staat voor je klaar! Of bekijk onze uitgebreide collectie op de webshop!

Wij zijn Burger, wie ben jij?