Fashion & More | Sinds 1935

Sinds 1935

89 jaar Fashion & More in Reeuwijk

89 jaar geleden begon het familiebedrijf Burger haar reis, en inmiddels is het uitgegroeid tot een gevestigde naam in Reeuwijk en de omliggende regio. Het bedrijf werd in 1935 opgericht door Teun Burger, en het assortiment bestond voornamelijk uit wol, onderkleding, ballastoren, winkelinrichting en fournituren. Teun begon zijn onderneming op een bakfiets aan de Lecksdijk in Reeuwijk, waar hij sokken en wol aan huis verkocht. In 1944 verwierf Burger de voormalige pastorie aan de Raadhuisweg en transformeerde deze tot een kleine winkel waar mensen terecht konden voor diverse producten. De zaken groeiden gestaag, en gedreven door zijn passie besloot Teun Burger de winkel verder uit te breiden.

In 1963 werd de winkel dan ook uitgebreid tot 300 m2. Willem Burger, de zoon van Teun, die al actief was als woningstoffeerder in de winkel, sloeg in 1979 de handen ineen met Gré, de partner van Teun, en Teun zelf om een vennootschap te starten. Na 11 jaar besloot Willem Burger te stoppen. Twee jaar later overleed Teun Burger, en Gré van der Vis zette het bedrijf voort als eenmanszaak. In 2001 bundelde zij haar krachten met haar dochter Yvon om de zaak samen te runnen. Van 2008 tot 2014 was Yvon de eigenaar nadat Gré was overleden.

Sinds 2014 is de winkel gevestigd in winkelcentrum Miereakker, slechts 300 meter verwijderd van de oorspronkelijke locatie waar het allemaal begon. Op dat moment werd Burger opnieuw omgezet in een vennootschap, dit keer met Yvon en Dennis (de zoon van Yvon en de derde generatie) als vennoten. In 2023 trad Desiree (dochter van Yvon en ook de derde generatie) toe als mede-eigenaar, en tegenwoordig wordt het bedrijf gerund door Yvon, Desiree en Dennis.

De passie voor mode zit diepgeworteld in de familie. ”Het is voor ons van groot belang dat klanten met een goed gevoel de winkel verlaten. Daarom bieden we ‘Fashion & More’ aan. Naast de uitgebreide kledingcollectie hebben ze ook prachtige kledingaccessoires toegevoegd, zodat klanten een complete outfit kunnen shoppen.” Of het nu gaat om een panty voor een speciale gelegenheid, een elegante accessoire, een heerlijk zittende broek of een comfortabele trui, bij Burger vind je het allemaal. Met merken als Studio Anneloes, YAYA, Geisha en Angels is succes gegarandeerd. Dus breng snel een bezoek aan de winkel, waar de koffie en/of thee voor je klaarstaat, of bekijk de uitgebreide collectie op de webshop.

Wij zijn Burger, wie ben jij?

Ontdek onze nieuwste items