Fashion & More | Sinds 1935

Burger & Duurzaam

Samen naar een duurzame toekomst

Wij verkopen onze kleding voor echte vrouwen met echte vormen. Onze liefde en aandacht zorgen ervoor dat de pasvorm perfect is en het vooral ook lekker zit. Dat doen we graag en dat willen we nog heel lang blijven doen. Daarom maken we ons ook druk over de duurzame toekomst.

Besef jij wat de impact is van wat je draagt? Wij vinden dit belangrijk en hebben het transparant gemaakt. Al onze merken die wij in ons assortiment hebben, gaan bewust om met duurzaamheid en zorgen dat de items die zij produceren worden gemaakt onder goede omstandigheden.

Fair Trade

Nagenoeg alle merken worden duurzaam in Europa geproduceerd. Europese wetgeving heeft vastgesteld wat wel en niet mag, in tegenstelling tot wat er in het verre oosten gebeurt. Daar gaan ze soms wat minder strikt om met waarden en normen van medewerkers. Bij kleding die in Europa wordt geproduceerd, kun je er dus vanuit gaan dat dat onder goede omstandigheden plaatsvindt.

Wat kan ik als consument doen?

De gebruiksfase van een kledingstuk heeft vaak net zoveel impact als de productiefase. Jij als consument kan ervoor zorgen dit tot een minimum te beperken. Bijvoorbeeld door niet teveel te wassen (max 40 graden – liever nog 30 graden – en max 800 toeren), hang je kleding wat vaker buiten te luchten en draag het nog een keertje. Een droogtrommel vreet energie dus ophangen en vanzelf laten drogen scheelt enorm. Ook strijken kost energie dus als je dit tot een minimum kunt beperken, dan scheelt het je zowel tijd als geld.

Verder kun je een wasmiddel gebruiken dat biologisch afbreekbaar is. Wist je trouwens dat je maar heel weinig nodig hebt? Een klein scheutje is al genoeg. Waspods zijn wat ons betreft uit den boze, net als wasverzachter. Dit vult de vezels en maakt het vettig waardoor het juist vuil aantrekt en slijtage bevordert. Gebruik liever natuurazijn (eventueel met een theelepel baking soda).

Koop zelf duurzaam!

Bekijk onze duurzame keuzes en maak zelf een bewuste keuze bij het kiezen van jouw favoriete item!

Meer weten?

Stap gerust eens binnen in de winkel en kom erachter!

Ontdek onze nieuwste items