Wie zijn wij?

86 jaar een begrip in Reeuwijk en omstreken

86 jaar geleden is familiebedrijf Burger begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Reeuwijk en omstreken. Burger is opgericht in 1935 door Teun Burger, met in het assortiment voornamelijk wol, onderkleding, ballastoren, winkelinrichting en fournituren. Teun begon op de bakfiets aan de Lecksdijk (Reeuwijk) en verkocht sokken en wol aan huis. In 1944 heeft Burger de voormalige pastorie aan de Raadhuisweg gekocht en omgebouwd tot winkeltje, hier konden mensen terecht voor diverse artikelen. De zaken liepen door de jaren heen voorspoedig. Gedreven als Teun Burger was, besloot hij de winkel uit te breiden.

In 1963 is de winkel dan ook met 300 m2 uitgebreid. Willem Burger, de zoon van Teun, die al werkzaam was als woningstoffeerder in de winkel, startte met Gre (partner van Teun) en Teun in ’79 een vennootschap. Na 11 jaar stopte Willem Burger. Twee jaar daarna overleed Teun Burger en ging Gre van der Vis verder als eenmanszaak. In 2001 ging zij met dochter Yvon samen de zaak runnen. Van 2008 t/m 2014 is Yvon als eigenaar verder gegaan als eenmanszaak, toen Gre overleed. Sinds 2014 zijn we gevestigd in winkelcentrum Miereakker, 300 meter van de plek waar het ooit begon!

Fashion & More

Wij vinden het belangrijk dat je met een mooie outfit of item de deur uitgaat. Daarom kun je bij ons terecht voor een mooie look! Van een panty voor een speciale gelegenheid tot een mooie accessoire. Met merken als Studio Anneloes, YAYA, Geisha en Angels slaag je altijd. Kom snel eens kijken of bezoek onze webshop!